Det gode liv i Hjørring Hirtshals Sindal Vrå Løkken Tornby Lønstrup

Livet i Hjørring

I Hjørring Kommune har vi det godt. Her er flot natur, tryghed, jobmuligheder og pasningsgaranti i daginstitutionerne. Og nå ja, så er her også et attraktivt kulturliv, butikker og skoler. 

Kort sagt – vi har alt det, dig og din familie har brug for til det gode liv. Hverdagen fungerer her. Det mener vores tilflyttere også.

To mænd, der arbejder på computeren

Karriere

I Hjørring Kommune er job- og karrieremulighederne mange. Vores erhvervsliv spænder bredt over en lang række forskellige brancher. Her er store, globale virksomheder og små, kreative værksteder. Og langs kysten lever turistindustrien i bedste velgående.

Så hvad enten du er til højteknologi eller fiskeindustri, eller måske til iværksætteri frem for tung industri, så er her karrieremuligheder for dig.

Livet i naturen

Vi synes, at vores natur er noget ganske særligt. Her er nemlig naturoplevelser for enhver – naturoplevelser, der supplerer hverdagen eller fungerer som ramme for weekendens udflugter.

Naturen i området er et pusterum for nogen og en legeplads for andre. Surf på bølgerne ved Løkken Strand, kør på mountainbike i Tornby Klitplantage eller gå på opdagelse i det store, uberørte skovområde ved Tolne.

Uggerby Klitplantage
Vendsyssel Teater sikrer moderne kultur Hjørring om aftenen

Kultur & fritid

Livet i Hjørring by tilbyder alt det, du kender fra storbyen – bare i et lidt mindre format. Og det er vi altså ganske godt tilfredse med. Her er nemlig alle de kulturtilbud, du skal bruge i hverdagen. Du kan tage i biografen, til fodboldkamp, i Vendsyssel Teater eller slentre en tur langs gågaden eller i Metropol.

Og så har vi et sundt foreningsliv og et stort udvalg af offentlige haller, fodboldbaner og idrætsanlæg. Helt konkret har vi faktisk 16 idrætshaller, 6 tennisanlæg, 4 svømmehaller, 5 golfbaner og 1 badmintonhal.

Se videoen om Løkken, hvor kulturen blomstrer og unge flytter til

Afspil video
Flyt til Hjørring - familie har fået deres drømmehus i Hjørring

Drømmebolig til det halve

Enhver boligdrøm begynder med jagten på den perfekte beliggenhed. Et sted, hvor du og familien føler jer trygge og hjemme.

Her oppe nordpå har vi masser af attraktive boligområder. Og det er uanset, om du er til klassiske villakvarterer tæt på byens mange muligheder, de små kreative samfund eller en bolig midt i naturen. 

Du får desuden det hele til det halve. Du behøver ikke gå på kompromis i jagten på drømmehuset. Den gennemsnitlige kvadratmeterpris på villaer ligger nemlig på 9.600 kr., mens den i Aalborg Kommune og Aarhus Kommune ligger på henholdsvis 16.000 kr. og 33.000 kr.

Uddannelser & institutioner

Det skal være både trygt, lærerigt og sjovt at vokse op i Hjørring. Derfor har vi dedikeret os til at skabe en hverdag med sammenhæng mellem institutioner, skoler, fritidsforeninger og uddannelser.

For de mindste har vi pasningsgaranti i vores institutioner. Du er altså garanteret en plads til dit barn i en institution tæt på dit hjem. Og når det bliver tid til skolestart har vi 14 folkeskoler og otte privat- eller friskoler at vælge i mellem.

Når de små bliver ældre, kan de frit vælge mellem STX, HHX eller HTX. Og får de lyst til at blive hængende endnu længere, har vi et voksende udbud af uddannelser på EUC Nord og UCN

Med andre ord har børn og unge gode rammer hele vejen fra vuggestue til arbejdsmarked. Det er både trygt og godt.

Børn under uddannelse i Hjørring Kommune
E45 motorvejen i Hjørring Kommune

Transport

Vi bor centralt i Vendsyssel. Faktisk centralt i Skandinavien. Fra Hirtshals er du eksempelvis i Hjørring by på 20 minutter og i Norge på kun 3,5 time. Og kører du de 30 minutter fra Hjørring by til Aalborg Lufthavn, kan du være i Barcelona inden aftensmad.

Men her er også gode transportforhold for hverdagens pendlere. Toget tager dig nemt og bekvemt til Aalborg, og vil du hellere køre bil, snor motorvejen sig gennem kommunen fra Hirtshals i nord, forbi Hjørring og Vrå og videre til Aalborg, Aarhus og vi ku’ blive ved.

Det vi prøver at sige, er, at selvom vi bor højt mod nord, er vi tæt på alt det, der tæller i hverdagen – og alt det, du skal bruge en gang imellem.