3 lokale iværksættere har succes med at starte virksomhed

Går du med en iværksætterdrøm i maven? Så er det nu, du skal læse med. Vi har nemlig taget en snak med iværksætterne bag tre virksomheder, der har slået rødder i Hjørring-området.

Arbejdslivet er under forandring. Vi efterspørger mere fleksibilitet, og vi vil beskæftige os med noget, vi virkelig brænder for. Måske du er en af dem, der har en god idé eller drømmer om at være din egen chef?

Vi har mødt tre lokale Hjørring-iværksættere, der alle har skabt deres egen forretning i Hjørring-området, til en snak om at starte egen virksomhed og vejen til succes.

God læselyst!

Fra hobbyprojekt til millioninvestering

Hvis du har set Løvens Hule, genkender du måske navnet Urban-Hald. I januar løb ejerne, Lasse Hald og Daniel Urbaniak, nemlig med en millioninvestering til deres forretning, der sælger sildebensparketgulve, microcement og netpuds til alle slags renoverings- og indretningsprojekter.

Det var fornemmelsen af at stå med en god ide og lysten til at prøve noget nyt, der drev de to venner til at starte virksomheden, hvor de netop har ansat deres 8. fuldtidsmedarbejder.

Faktisk startede Urban-Hald som et hobbyprojekt, dengang Daniel og Lasse arbejdede som paramedicinere. 24-timers-vagter med efterfølgende fridage gjorde det muligt at udvikle på forretningen løbende. Særligt opbakning fra familien var grunden til, at de senere kunne gå fuldtid med projektet, fortæller Daniel Urbaniak. “For at vi kunne lykkes, har det været lige så vigtigt med støtte hjemmefra, som det har været at have en god idé,” uddyber han.   

Udover opbakning fra baglandet, lyder det til, at en del af succesen skyldes løbende støtte og sparring: “Vi har siden 2017 været i dialog med Business Hjørring, og vi er det stadig. Vi har ikke tidligere erfaring med at starte virksomhed, derfor har vi fået meget ud af den sparring, de har givet os – blandt andet til at søge investeringer”, siger Daniel Urbaniak.

Spørger man Daniel, er han slet ikke i tvivl om, at det var den helt rigtige beslutning at sige farvel til sit faste job som paramediciner. Med egne ord siger han: “Nogle gange skal man bare turde kaste sig ud i noget, der måske kan flyve” som en opfordring til at satse på sine gode idéer.

Et surf-univers med ambitioner for Løkken

Efter tre års rejser i udlandet kom Kasper Brix fra Hjørring hjem med drømmen om at arbejde med surfing. Selvom Kasper faktisk var rykket til København for at studere, var han hurtig til at slå til, da iskiosken på Løkken Strand blev ledig. 

Lang historie kort: I 2015 forvandlede Kasper – sammen med sin kone Bella og bror Jonas – iskiosken til en surfcafé. Siden har virksomheden haft vokseværk, og i dag står de bag en surfbutik, madvogn, restaurant og surfskolen North Shore Surf.

Udviklingen har betydet, at de tre iværksættere sidste sommer kunne beskæftige hele 80 ansatte. Succesen kommer ifølge Kasper af, at Løkken rummer de helt rigtige rammer for deres forretning.

“Der er ikke ret mange steder i Nordjylland, hvor vi kunne gøre det her. Løkken er vildt begyndervenligt for surfere. Her er vandet ikke ret dybt. Det giver en god førstegangsoplevelse. Og så ligger Løkken rigtig godt i forhold til oplandet, hvilket er grunden til, at vi har troet på de her forretninger,” fortæller Kasper.

I fremtiden er drømmen at blive den foretrukne turistattraktion i området. Og Kasper oplever allerede nu en efterspørgsel fra købestærke familier, der kommer til Løkken for den gode surf-oplevelse. 

Udover at have en forkærlighed for havet, så har Kasper også et brændende ønske om at gøre noget godt for Løkken. 

“Løkken har haft svært ved at opfinde sig selv efter historierne med unge og druk. Det er sindssygt vigtigt for mig at få folk til at forstå, at Løkken er noget andet,” uddyber Kasper, inden han fortsætter: “Vi har stor lokal opbakning, og det er helt klart det, der er den største succes for os.”

Start-up-rejse med en hjælpende hånd fra Hjørring Kommune 

Kent Poulsen og René Mallin står bag det digitale styringsredskab Selvbygger+, der hjælper danskere med at overholde tidsplaner og budgetter i deres byggeprojekter.

Ideen opstod, da René og Kent fra sidelinjen kunne se, hvordan venner og families byggeplaner skred med økonomiske tab og store frustrationer til følge. Med viden og kompetencer fra deres håndværksmæssige og byggetekniske baggrund gik de i gang med at udvikle en løsning på problemet.

At de har valgt at starte virksomhed i netop Hjørring, er ikke nogen tilfældighed: “Vi havde en fornemmelse af, at vi kunne få meget sparring gennem Hjørring Kommunes tilbud”, forklarer René Mallin, der til daglig faktisk bor i Aalborg, mens Kent Poulsen bor i Hjørring.

René vil gerne opfordre andre, der tænker på at starte selvstændigt til at undersøge, hvilken hjælp de kan få: “Der er nemlig nogle rigtig fine tilbud derude,” fortæller han. 

Sidste år vandt makkerparret en 3. plads i Dynamic Startup Challenge i Hjørring – en konkurrence som hylder nystartede virksomheder med udviklingspotentiale. Præmien var 10.000 kr. og konsulentbistand hos Business Hjørring.

Gevinsten skal bruges på at forfølge drømmen om at gå fuldtid med projektet – forhåbentligt allerede i år, fortæller René. Næste step er at få sparring til markedsføring, så Selvbygger+, der i dag tæller over 300 medlemmer, kan nå endnu længere ud.

Er du blevet inspireret?

Mulighederne for at starte virksomhed i Hjørring-området er mange. Er du blevet inspireret eller har du spørgsmål til dine muligheder for at blive selvstændig, kan du tage fat i mig ved at sende en mail på michael.andersen@hjoerring.dk.

Du kan også blive klogere på dine muligheder hos Erhverv Hjørring, der tilbyder gratis medlemskab til iværksættere eller læse mere om, hvordan Business Hjørring helt gratis hjælper dig i gang, hvis du brænder inde med en god idé. 

Her er mere, du kan læse