4 nye initiativer skaber liv i Hjørring-området

Arbejdsgrupper, bestyrelser og lokale ildsjæle har gode ideer og høje ambitioner for Hjørring-området. Vi har taget et kig på fire spændende initiativer, der er lige på trapperne.

Hvad har et kreativt kontorfællesskab, boligbyggeri og stisystemer i klitplantagen tilfælles? Det er bare nogle af de projekter, der er på dagsordenen i Hjørring-området lige nu. 

Faktisk er der flere spændende sager på vej. I denne artiklen kan du læse om store og små initiativer, der er i støbeskeen.

Et fællesskab for de kreative

I den gamle sognefogedgård i Lønstrup spirer kreativiteten. I starten af april kan Vibe Falkenberg, der til dagligt driver keramikværkstedet Kreamoda, slå dørene op for et kreativt kontorfællesskab. 

“Under Corona var der utroligt mange, der spurgte, om de måtte sidde i min café og arbejde, og på den måde fik jeg ideen til at lave en mere permanent løsning”, fortæller Vibe Falkenberg. 

Kontorfællesskabet kommer til at bestå af fire pladser, der lejes på månedsbasis, mens der også er plads til dem, der bare dumper ind fra gaden for at arbejde et par timer. Selvom kontoret ikke er helt på plads endnu, kan Vibe fortælle, at tre af de fire pladser faktisk allerede er lejet ud.

Er du nysgerrig, kan du læse mere om faciliteterne lige her.

Skibsby-Højene drømmer om kæmpe idrætsprojekt 

Et stenkast fra Hjørring by ligger Højene, der er særligt kendt for den lokale idrætsforening Skibsby-Højene. Og det ser ud til, at bevægelse også skal være centrum for byen i fremtiden. 

En arbejdsgruppe har nemlig kastet sig over et ambitiøst idrætsprojekt. Drømmen er at opføre et fællesareal med diverse sportsbaner, der kan inkludere alle uanset alder, baggrund og interesse. 

Selvom projektet, der har fået navnet “Det Blå Frirum”, stadig er i en tidlig fase, kunne foreningen i sommer glæde sig over at gå et skridt i den rigtige retning med seks nye omklædningsrum.

Du kan høre Mads Nielsen, formand for idrætsforeningen, fortælle om ambitionerne for projektet i videoen her.

Tættere på naturen med nye stisystemer

I Tornby bruger beboerforeningen kræfter på at anlægge nye stisystemer i klitplantagen. Faktisk er der tale om fire nedlagte stier, der nu skal genoplives med låger og markeringspæle. 

Tanken er, at den enestående natur skal blive mere tilgængelig med de fire vandrestier: Kirkestien, Dyssestien, Bjergstien og Skudehandelstien, der hver især starter ved byens Dagli’Brugs.

“Vi havde indvielse af Kirkestien i januar. Det var en stor succes. Jeg tror, at der kom omkring 300 mennesker. Og i dag er stien virkelig flittig benyttet,” fortæller Peter Kristensen, der er bestyrelsesmedlem i Tornby Beboerforening. 

Foreningen har netop fået funding til Dyssestien og Bjergstien og er derfor i fuld sving med at afmærke ruter og lave materiale til infostandere. Peter Kristensen tror på, at stierne kan indvies allerede til sommer.

Nyt boligområde på vej i Løkken 

Til efteråret bliver det muligt at flytte ind i et helt nyt boligområde i Løkken. Det drejer sig om lejeboliger med egen carport, have og terrasse.  

De ni dobbelthuse ligger i et rolig område tæt på skole, indkøb og busforbindelse. Når projektet står færdigt, vil området have 18 lejeboliger på henholdsvis 75, 85 og 95 kvadratmeter. 

Gram Pedersen A/S står for udlejningen af boligerne, og ifølge dem har interessen været til at mærke. Faktisk så meget, at de allerede i januar kunne oplyse, at fire af boligerne var lejet ud.

Vil du have Løkkens brede sandstrande og enestående natur lige i baghaven, så er det nu du skal slå til. Du kan se de nye boliger her.

Vil du vide mere om livet i Hjørring? 

Området i og omkring Hjørring er altså i udvikling. Både i form af kommunale projekter og på grund af lokale ildsjæle, der arbejder for nye initiativer. 

Er du blevet nysgerrig på livet i Hjørring og sidder med spørgsmål om bosætning, jobmuligheder eller noget helt tredje, så kan du tage fat i mig ved at sende en mail på michael.andersen@hjoerring.dk.

Her er mere, du kan læse