Tretrinsraket: Få hjælp til at finde job i Hjørring

Hvad skal du gøre, når du leder efter job i Hjørring? Afdelingsleder for Jobformidlingsenheden i Hjørring, Kim Jakobsen, klæder dig på til at finde drømmejobbet.

Det kan være svært at finde job. Sådan er det bare. Nogle gange kræver det, at du har fingeren på pulsen i det område, du søger i, eller at du kender nogen, der kender nogen.

Nå, men frygt ej – vi har nemlig taget en snak med Kim Jakobsen, afdelingsleder for Jobformidlingsenheden, der er en del af Jobcenteret i Hjørring. Kims fornemmeste opgave er at hjælpe borgere med at få job i Hjørring – også selvom de ikke bor her endnu.

Læs med og bliv klogere på, hvordan Jobformidlingen kan hjælpe dig i jobjagten.

Person får hælp til at finde job

Jobformidlingen guider dig

Jobformidlingen er for dig, der har brug for hjælp til at finde dit næste job – hvad enten det er hjælp til at skrive et CV eller hjælp til at matche dig med en konkret virksomhed.

Når du henvender dig i Jobcenteret i Hjørring, bliver du sat sammen med en personlig jobformidler, der har en række forskellige tilbud i ærmet. Tilbud, der alle sammen har til formål at gøre det nemmere for dig at score dit næste job i Hjørring.

Vi har samlet tre steps, som et forløb hos Jobformidlingen typisk består af.

Step 1: Kompetenceafklaring

Første step er at afklare, hvad du som kandidat kan og vil – det foregår typisk gennem en kompetenceafklaring.

”Vi har kendskab til, hvad der rør sig i Hjørring. Men før vi kan lave et match med en relevant virksomhed, skal vi først have en idé om, hvilke kompetencer kandidaten har. Disse kompetencer forsøger vi så at matche ind i forhold til vores viden om jobmarkedet i Hjørring,” siger Kim Jakobsen.

Kompetenceafklaringen er smart, da den viser, hvilke kompetencer du har som kandidat, samt hvilke jobambitioner du har – to ting som gerne skal matche. Har du eksempelvis en ambition om et specifikt job, hvor det viser sig, at du mangler kompetencer, er en opkvalificering af dine kompetencer måske bedre givet ud end en ekstra gennemskrivning af din ansøgning.

Skrivebord med computer

Step 2: Læg den rigtige strategi for jobsøgningen

Er den rigtige løsning en skriftlig ansøgning, eller er det måske bedre at satse på en virksomhedspraktik, så du på den måde kan få foden inden for døren og dermed komme tættere på en fastansættelse?

”Det kan være, at du kunne tænke dig at få hjælp til at lægge en strategi for din jobsøgningsproces. Er det eksempelvis en god idé med en skriftlig ansøgning eller er et personligt fremmøde i virksomheden bedre. Det kommer meget an på branchen, siger Kim Jakobsen og fortsætter:

”Det kan også være, at en uopfordret ansøgning er vejen frem, da det ikke altid er givet, at virksomhederne har opslået stillinger her og nu. Det kan jo være, du har nogle kompetencer, som vi kan se, at en række virksomheder tidligere har efterspurgt. Her vil en strategi om at sende uopfordrede ansøgninger måske være den rigtige løsning.”

Vil du med på Jobjagt?

4 dage med målrettet jobsøgning, jobsøgningsstrategier og hjælp til ansøgningen og CV’et – helt gratis.

Lyder det interessant? Udfyld formularen nedenfor, så kontakter Kim Jakobsen dig inden for to dage med mere information.

  Jobjagt består typisk at fire workshop-dage fordelt over en periode på fire uger – typisk med start om onsdagen. På første møde handler det om at lægge en strategi og opsætte mål for jobsøgningen. Herefter arbejder du, i fællesskab med jobformidleren, med målrettet jobsøgning, hvor du bl.a. får feedback på din ansøgning, dit CV eller dine kompetencer.

  Du kan også tilmelde dig eller høre mere om Jobjagt ved at sende en mail til Kim Jakobsen på kim.jakobsen@hjoerring.dk.

  Step 3: Få hjælp til ansøgning og CV

  Det er altid en god idé at have en god ansøgning og et godt CV ved hånden, når du skal søge job – det er indiskutabelt. Også her kan Jobformidlingen være behjælpelig.

  ”Vores jobformidlere kan hjælpe dig med at lave den bedste ansøgning. Det betyder, at hvis der er nogle konkrete jobs, kan vi hjælpe med at tilpasse en ansøgning og CV hertil,” siger Kim Jakobsen.

  Vi håber, du kan bruge ovenstående råd til at finde dit næste job i Hjørring. Måske overvejer du endda, om en snak Kim Jakobsen er vejen frem – i så fald kan du kontakte ham på kim.jakobsen@hjoerring.dk.

  Og hvis du i mellemtiden mangler inspiration til at skrive den gode jobansøgning, kan du jo tage et kig på vores store guide til at skrive Hjørrings bedste jobansøgning.

  Har du yderligere spørgsmål til jobsøgningen eller spørgsmål omkring bosætning, kan du kontakte mig her:

  Held og lykke med jobsøgningen.

  Her er mere, du kan læse