4 råd fra jobeksperten: Scor job i Hjørring

Gør sådan, prøv det, eller hvad med at vende sætningen på hovedet? Rådene er ofte mange, når det handler om at få et job. Netop derfor har vi samlet de 4 bedste af slagsen fra Kim Jakobsen, der er afdelingsleder for Jobformidlingen i Hjørring.

Du har fundet favoritvirksomheden i Hjørring. Stedet, hvor du gerne vil arbejde. Måske har de en aktuel ledig stilling, måske ikke. Uanset hvad er der råd for, hvordan du kan komme tættere på jobbet.

Men hvad er egentlig den rigtige fremgangsmåde, så det bliver dig, der snupper titlen som ny medarbejder hos favoritvirksomheden?

Du skal selvfølgelig skrive en jobansøgning på et tidspunkt (se vores guide), men ud over det, er der måske en række ting, du kan gøre, der kan øge din chance for at få jobbet i sidste ende.

Men hvad er bedst at gøre?

Er det at like alle virksomhedens opslag på LinkedIn, eller er det en bedre strategi at møde personligt op og vise flaget?

Herunder får du fire råd fra Kim Jakobsen, afdelingsleder for Jobformidlingsenheden, der er en del af Jobcenteret i Hjørring.

følg virksomheden på relevante medier

Råd 1) Følg virksomhederne på relevante medier og engagér dig i deres indhold

Mange virksomheder har en strategi om at eksponere sig selv på sociale medier. Det er derfor en god idé at vise interesse og følge virksomhederne på især LinkedIn, men også andre sociale medier, mener Kim Jakobsen.

”Det, at du følger nogen, gør, at de føler sig værdsat. Og desto mere du ved om virksomheden, og desto mere interesse du viser, desto større chance har du også, når du på et tidspunkt sidder over for dem til et konkret møde,” siger Kim Jakobsen.

Råd 2) Tag uopfordret kontakt til virksomheden

Hvis du har udset dig en virksomhed, du rigtig gerne vil have et job hos, er der altså ikke noget farligt ved at kontakte dem og spørge, om de har aktuelle jobstillinger åbne, hvem der ansætter, eller hvilke kompetencer de generelt har behov for. Det viser nemlig både engagement og motivation.

”Kontakt virksomheden og spørg ind til, hvad der skal til for, at du kan komme i betragtning til et job, og hvad de lægger særligt vægt på. Typisk er der ikke nogen virksomheder, der vil have noget imod det, for alle kæmper jo om at få de bedste kandidater, siger Kim Jakobsen.

Vil du med på Jobjagt?

4 workshopdage med målrettet jobsøgning, jobsøgningsstrategier og hjælp til ansøgningen og CV’et helt gratis.

Lyder det interessant? Udfyld formularen nedenfor, så kontakter Kim Jakobsen dig inden for to dage med mere information.

  Jobjagt består typisk at fire workshop-dage fordelt over en periode på fire uger – typisk med start om onsdagen. På første møde handler det om at lægge en strategi og opsætte mål for jobsøgningen. Herefter arbejder du, i fællesskab med jobformidleren, med målrettet jobsøgning, hvor du bl.a. får feedback på din ansøgning, dit CV eller dine kompetencer.

  Du kan også tilmelde dig eller høre mere om Jobjagt ved at sende en mail til Kim Jakobsen på kim.jakobsen@hjoerring.dk

  Råd 3) Kontakt jobformidlingen og spørg, om de kan hjælpe med viden om den konkrete virksomhed

  Spørg og du vil få svar, kunne dette råd også hedde. Du har i hvert fald altid mulighed for at kontakte Jobformidlingen i Hjørring for at spørge om hjælp. Nogle gange ligger de nemlig inde med insider-viden – eksempelvis om ikke-opslåede jobs.

  ”Du kan altid kontakte os og høre, om vi har noget job-information om en konkret virksomhed. Og nogle gange ved vi også, hvilken kontaktperson man skal tage fat i hos den pågældende virksomhed,” siger Kim Jakobsen.

  Du kan læse mere om de mange muligheder jobformidlingen kan tilbyde dig i vores blogindlæg om netop det.        

  Mand i virksomhedspraktik

  Råd 4) Virksomhedspraktik

  Er du blevet færdig med studiet og er på dagpenge, kan det være en god vej ind hos favoritvirksomheden at søge om et praktikforløb. Med et praktikforløb – på typisk fire uger – får du foden indenfor, og du er dermed ét skridt tættere på at lande jobbet hjemme i Hjørring.

  Og selvom du bor i Aarhus, Aalborg, én af de andre store uddannelsesbyer eller et helt andet sted, kan du stadig komme i virksomhedspraktik hos en virksomhed i Hjørring.

  ”Hvis du henvender dig i det jobcenter, du tilhører, kan du faktisk godt komme i erhvervspraktik hos en virksomhed i Hjørring, hvis der er en særlig virksomhed, du rigtig gerne vil have job hos,” fortæller Kim.

  Bum – det var det.

  Vi håber, du kan bruge ovenstående råd til at finde dit næste job i Hjørring. Og hvis du i mellemtiden mangler inspiration til at skrive den gode jobansøgning, kan du jo tage et kig på vores store guide til at skrive Hjørrings bedste jobansøgning.

  Har du yderligere spørgsmål til jobsøgningen eller spørgsmål omkring bosætning, kan du kontakte mig her:

  Her er mere, du kan læse