Yoga, bølger og surfboards: I Løkken er mulighederne mange

Nynne har haft bopæl i både Aarhus, København, Paris og på Bali. Nu har hun byttet storby ud med badeby og er flyttet hjem til Løkken, hvor hun i dag arbejder som surf- og yogainstruktør. Selv mener hun, at mulighederne kun er blevet flere efter, at hun er flyttet væk fra storbyen.

Nynne er 25 år. Hun er født i Aalborg og opvokset i Nr. Lyngby. Hun har rejst verden rundt, men er alligevel endt med at flytte til Nordjylland, hvor hun har bosat sig i Vesterhavsbadebyen, Løkken.

Her er der et spirende surf-miljø, sand mellem tæerne, høje bølger og brede sandstrande. Men hvordan er det at flytte tilbage til sin barndomsby? Hvad er fordelene? Og er der noget, hun savner ved storbyen?
Vi har taget en snak med Nynne om netop dette:

1) Hvad fik dig til at flytte væk fra storbyen?

Jeg startede egentlig med at læse på universitetet i Aarhus, men jeg fandt ud af, at jeg hellere ville lave noget mere praktisk. Jeg ville gerne blive endnu bedre til at surfe og lave yoga, og derfor flyttede jeg til Bali i et år. Da jeg kom hjem til Danmark igen, skulle jeg finde mig en praktikplads. På dette tidspunkt boede jeg i København, men min praktikvejleder kom fra Nordjylland, og hun foreslog, at jeg søgte en praktikplads i Løkken. Og så endte jeg her.

Så ja, i første omgang var det pga. min praktikplads at jeg rykkede til Løkken, men det var især også Vesterhavet og naturen, der trak. Jeg blev så glad for at bo her, at jeg besluttede mig for at blive boende permanent.

2) Hvorfor valgte du Løkken?

Jeg valgte til dels Løkken, fordi det er et sted, hvor jeg har været meget som barn.
Derudover er der kommet et rigtig fedt surf-miljø heroppe, som jeg har mærket i udlandet. Jeg har savnet den der kultur, hvor man bare kan gå i bare tæer, tage sit surfboard under armen og smutte ned til vandet.

Yoga og surf går hånd i hånd, og her under corona har jeg derfor taget mig en yogauddannelse. Min plan er, at jeg vil lave en lille skole i samarbejde med surfskolen her.

3) Hvad er de 3 bedste ting ved at være flyttet her til?

Vesterhavet, roen og naturen er nogle af de bedste ting ved at bo her.  Surf-sæsonen slutter jo i starten af september, så her er ret stille om vinteren – men det skræmmer mig ikke. Jeg synes, at det er rart, at der er plads til ro og hygge om vinteren, og så fuld gang i den om sommeren.

Derudover er det også dejligt, at mange af mine barndomsveninder er flyttet tilbage til Nordjylland, og så får man bare mange flere kvadratmeter for pengene her.

Jeg er blevet taget virkelig godt i mod, og når man går nede i byen, eller er ude på vandet, så kender man alle. Dét får man bare ikke i København.
Så ja, jeg kan nærmest kun se fordele ved at være flyttet tilbage til Løkken!

4) Er der noget, du savner ved at bo i storbyen?

Hmm, det er der faktisk ikke rigtig. Nu er jeg jo ung, så jeg kan da godt savne det københavnske natteliv, men hvis jeg skal i byen, så tager jeg jo bare til Aalborg.

5) Hvis du skulle give et godt råd til andre unge, som overvejer at skifte storbyen ud med nordjysk idyl, hvad skulle det så være?

Jeg tror, at det er vigtigt, at man engagerer sig i lokallivet, og er med til at gøre noget godt for byen. Jeg tror også, at det er en fordel, hvis man deler en fælles interesse med dem, som man er omgivet af. For eksempel giver surfing mig en følelse af at være med i et community.

Jeg tror, at mange unge flytter til de store byer, fordi de føler, at storbyen har flere muligheder. Men jeg føler faktisk, at jeg har fået flere muligheder ved at flytte til en mindre by. Her har jeg fået lov til at bruge min uddannelse, og folk er virkelig positive over for mine initiativer. Det hele er ikke så konkurrencepræget, hvilket gør det lettere, hvis man vil starte noget op selv. 

Man skal ikke være bange for at føle sig alene bare fordi man flytter til en lille by. Jeg tror, at man kan føle sig endnu mere alene i en storby omgivet af fremmede mennesker.

Er du blevet inspireret af historien om Nynne? Du finder hendes facebookside lige her. Eller så kan du læse mere om, hvorfor det måske er en god idé at vende retur i vores blogindlæg om 3 gode grunde til at vende snuden mod nord.

Her er mere, du kan læse