Philip er flyttet hjem til det velkendte i Hjørring

Det var blandt andet et godt jobtilbud og følelsen af at høre til i Hjørring-området, der fik 31-årige Philip til at skifte storby ud med livet i barndomsegnen for et par år siden.

Som så mange andre flyttede Philip i 20-årsalderen til storbyen for at studere. I dag har han vinket farvel til Aalborg, og er flyttet tættere på det, der virkelig betyder noget for ham – familien, naturen og et godt job inden for audiologi. 

Phillip er 31 år og opvokset på en landejendom mellem Lendum og Sindal. I næsten 10 år har han boet i Aalborg, men i dag er han glad for, at han tog valget om at flytte til Hjørring-området, hvor han føler sig hjemme. 

Vi har taget en snak med Phillip om hans overvejelser i forbindelse med flytningen. Og hvad hans tilhørsforhold til området har betydet for hans beslutning. 

Læs med herunder.

1. Hvad fik dig til at flytte væk fra storbyen? 

Det var en kombination af flere ting. Det var blandt andet på grund af arbejd, da jeg fik et godt jobtilbud.  

Og så er det rart at være tæt på min familie. Det er her, jeg føler mig hjemme. For mig er det vigtigt at have en base tæt på min familie og tæt på, hvor jeg er vokset op. Jeg er stolt af, hvor jeg kommer fra – så det betød noget at komme tilbage hertil.

2. Hvorfor valgte du at flytte til Hjørring fremfor andre byer i området? 

Jeg valgte at flytte til Hjørring, fordi her er mere ungdomsliv og flere kulturelle ting at give sig til sammenlignet med de mindre byer. 

Jeg kan godt lide restaurant-livet i Hjørring, og så er jeg glad for at gå i biografen. Men jeg er især også glad for at mødes med venner i byen. Det er dejligt at have dem lige rundt om hjørnet.

3. Hvad er de tre bedste ting ved at flytte her til? 

For mig har det været at komme tættere på familien. Jeg sætter pris på, at jeg kan besøge min familie, når jeg har lyst i stedet for, at det skal planlægges, fordi jeg bor langt væk. 

Og det her med, at jeg har et tilhørsforhold til området, får mig til at føle, jeg er kommet hjem. 

Jeg har en forståelse for menneskene her, fordi jeg har den samme baggrund og kommer fra det samme område som dem. Jeg føler meget hurtigt, at vi kender hinanden. Og det betyder noget for mig. 

En tredje ting er naturen. Jeg kan køre til vandet, fordi jeg er så tæt på stranden. Eller jeg kan tage ud og cykle på min racercykel i et kuperet område. Jeg cykler tit ved Tårs – og hvis jeg gerne vil på en længere tur, tager jeg ud til vandet mod Løkken eller Tårnby.

4. Er der noget, du savner ved at bo i storbyen?

Nu hvor jeg er alene, kan jeg godt savne nattelivet i Jomfru Ane Gade. Men en del af mine venner bor stadig i Aalborg, så jeg kommer stadig ned og besøger dem.

5. Hvis du skal give et godt råd til andre unge, som overvejer at skifte storbyen ud med en hverdag i Nordjylland, hvad er det så? 

Du skal flytte tilbage til Hjørring Kommune, fordi du hurtigt får et netværk, og fordi du har et kendskab til området på forhånd. Du kommer hurtig til at passe ind, fordi det er her, du kommer fra. Det er i hvertfald min oplevelse. 

Er du blevet inspireret af historien om Philip? Du kan også læse 3 grunde til, at du bør vende snuden mod nord. Ellers kan du måske finde yderligere inspiration ved at møde andre tilbageflyttere på vores blog.

Her er mere, du kan læse